Dünya

Evrimin Canlılar Var Olmadan Önce de Var Olduğu Kanıtlanmıştır

Canlıların tarih boyunca doğal seleksiyon yoluyla evrimleştiği ve gelişmeye devam ettiği bilim dünyasının en çok kabul gören ve tartışmalı teorilerinden biri olmaya devam etmektedir. Tamam, evrimin temellerinerede başlıyor?

Çoğu insan cevabı hücresel canlılar olarak düşünse de, durum bu değil. Hatta yeni bir çalışma, Dünya’daki tüm canlıların ortak atasına dair değerli ipuçları sunuyor. Evrim, Yeryüzünde hiçbir canlı yokken de devam etti.

Yavaş yavaş anlatalım: Canlılar âlemi varlığını 20 amino aside borçludur:

Hücrelerimizin işleyişinde kritik rol oynayan proteinler, sadece 20 amino asit farklı sıralarda gerçekleşir. Ancak doğada ve dünyada aslında bu kadar az amino asit yoktur. Örneğin, yalnızca 1969’da Avustralya’nın üzerine düşen bir göktaşında 85 farklı amino asitbulunmuştu.

Öyleyse doğa neden bugün bildiğimiz hayatı oluşturan sadece 20 amino asidi seçti? Bilim dünyası, bu 20 amino asidin 10’unun Dünya’nın oluşumu sırasında atmosferden ve meteorlardan kaynaklandığını varsaymaktadır. Ama başka 10 amino asidin seçimi hakkında bilgi yoktu.

Yeni araştırma, bu seçimin nasıl yapıldığına ışık tutuyor:

American Chemical Society tarafından yayınlanan yeni bir çalışmada, bilim adamları Dünya 4.6 milyar yıl önce simüle Yeryüzünde Simülasyon ilkel protein senteziyeniden inşa etti.

Simülasyona göre bugün bakterilerden insanlara kadar tüm canlılarda 20 amino asit bulunuyor. doğal seçilim yoluyla seçildi. Organik bileşiklerin, proteini oluşturacak amino asitleri, proteinin işlevi yerine sağlayacağı faydayı dikkate alarak seçtikleri görülmüştür.

Yani doğada en çok bulunan amino asit değildir. proteinin görevine en çok katkı sağlayacak amino asitlerseçilmiş.

Bu, gezegenimizde yaşam bulunmadan önce kimyasal moleküllerde bile doğal seçilimin olduğunu kanıtladı. Seçimi gizemli olan 10 amino asidin kaynağının da bu formda yeni bir teorisi var.

Bu kişiye tıklayarak araştırmaya ulaşabilirsiniz.

suhuthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu