Haber

Filistin Dışişleri Bakanı, Uluslararası Adalet Divanı’nın Filistin lehine görüş sunacağından umutlu

Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kuruluşlardan Sorumlu Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Omar Avadallah, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) İsrail işgalinin niteliği konusunda Filistin lehine tavsiye niteliğinde bir görüş sunacağı konusunda iyimser olduğunu söyledi. .

Bakan Yardımcısı Avadallah, Uluslararası Adalet Divanı’nda 19 Şubat’ta başlaması beklenen duruşmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

“Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı tedbirlerin hukuki ve uluslararası hukuka uygun olmasından” duyduğu memnuniyeti dile getiren Avadallah, kararın ardından büyük bir çabanın başlayacağını, bunun ülkelere sorumluluk yükleme konusunda yeni araçlar sağlayacağını ifade etti. İsrail’in Filistin’e yaptığı şey.

İsrail’in yokluğunda, 55 ülke ve örgüt 19-26 Şubat arasında Uluslararası Adalet Mahkemesi’ne savunmalarını sunacaklarına dikkat çeken Avadallah, Filistin heyetinin Dışişleri Bakanı başkanlığında bir Filistin ve uluslararası hukuk uzmanlarından oluşan bir ekipten oluştuğuna dikkat çekti. Riyad El Maliki.

İsrail’e soykırım davası UAD’de açıldı

Güney Afrika Cumhuriyeti, 29 Aralık 2023’te İsrail’in 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail’e karşı UAD’de dava açtı.

Güney Afrika, Gazze’deki durumun aciliyeti nedeniyle UAD’den geçici tedbir kararı vermesini istemiş ve ihtiyati tedbir talebine ilişkin duruşmalar 11-12 Ocak tarihlerinde Lahey’deki Barış Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Mahkeme, 26 Ocak’ta açıklanan tedbir kararlarında, İsrail’in Soykırım Sözleşmesi’nin 2. maddesinde tanımlanan fiilleri önlemek için mümkün olan her türlü tedbiri alması, İsrail ordusunun Sözleşme’nin 2. maddesinde tanımlanan fiilleri işlemesini önlemek için acilen tedbir alması talimatını verdi. Soykırım Sözleşmesi ve Gazze’deki Filistinlilerin korunması. Gazze’de Filistinlilere soykırım çağrısı yapanların önlenmesi, engellenmesi ve cezalandırılması için gerekli tüm adımları atmak, Gazze’de Filistinlilerin karşı karşıya kaldığı olumsuz yaşam koşullarının ortadan kaldırılması için ihtiyaç duyulan temel hizmetlerin ve insani yardımların sağlanmasını sağlayacak acil ve etkili tedbirleri almak, Gazze’deki Filistinlilere Karşı Soykırım Sözleşmesi’ne uymak. İmhanın önlenmesi ve hukuka aykırılığı gösteren delillerin korunması için etkili tedbirlerin alınmasına ve kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 ay içinde alınan tüm tedbirlere ilişkin bir raporun mahkemeye sunulmasına karar verdi.??? ????

mazgirt-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu