Haber

Saadet Partisi Milletvekili Mahmut Arıkan, Gençlerin Sorunlarını Araştırma Grubu Önerisini Konuştu

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, TBMM Genel Kurulu’nda “Gençlerin Sorunlarının Araştırılması” küme önerisine ilişkin konuşma yaptı. “Gençlerimiz için alarm zilleri çalıyor” dedi.

Konuşmasının başında parlamentodaki grupların gençlerin sorunları konusunda mutabakata vardığını belirtti. Konuşmasına “Bilmiyorum farkında mısınız, son birkaç haftadır artan sıklıkta tüm partiler gençlik ve onların sorunları üzerine konuşmalar yapıyor” diyerek başlayan Arıkan, “Partilerimiz farklı ama tüm tarafların gündeminin aynı olduğunu görüyoruz. Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı bunun göstergesidir. Dikkat ettiyseniz konu “Hep aynı: Gençlerin maddi sorunları” . Değerli Dostlar, Bütün tarafların aynı şeyi düşünmesi tesadüf değildir” diye devam etti.

Gençlerimiz İçin Alarm Zilleri Çalıyor

Arıkan, konuşmasında “alarm zilleri çalıyor” diyerek şunları ekledi: “Ekonomik kurallar karşısında en çaresiz ve mağdur olan grup gençlerimizdir. ‘Genç’ kelimesi yetersiz kalıyor. Bunun önüne birçok sıfat ekliyoruz. çaresizliklerini anlatmak için ‘genç’ sözcüğünü kullanıyoruz. Yatılı gençler, işsiz gençler, evlenmemiş gençler diyoruz.” Gençler diyoruz, atanamayan gençler diyoruz. Hepsinin aslında tek bir anlamı var: Kaçırılan bir bahar ve yaşanmaz hayatlar. Gençlerin aşırı yoksulluk içinde yaşamaya çalıştığını tüm milletvekillerimiz çok iyi biliyor. Bazılarımız elbette bunu görmezden gelebilir. Sayılar var ama şu anda onlara girmiyorum. Ama şöyle bir durum var, ‘Bir kez daha söylüyorum: tehlike çanları çalıyor’ dedi.

Arıkan sözlerine şöyle devam etti:

“KYK’lerde kalan gençlerimizin intihar mektuplarını okuyoruz. Umutsuzluklarını sokak röportajlarında duyuyoruz. Umutsuzluklarını sokaklarımızda, mahallelerimizde, akrabalarımızda, en yakınlarımızda görüyoruz. Dediğim gibi çok var. rakamlar ama biz burada söylemeye utanıyoruz. İktidar adına elbette rakamları saymak, algıyı yönetmek önemli. Biliyoruz iktidardaki arkadaşlar çok haklısınız. Evet sayıyı arttırmışsınız. Üniversitelerin sayısı 2002’de 76 iken 209’a çıktı. Lisans öğrencilerinin kredi ve burs oranlarını 2 bin TL’ye çıkardınız. 2002’de 190 olan yurt sayısını 830’a çıkardınız, yatak kapasitesini 150 binden 1’in üzerine çıkardınız. “O üniversiteler, oradan mezun olan gençlerimiz iş bulamıyor” diyoruz. O yatakhaneler, asansörlerimiz oralara düşüyor; gençlerimiz bunların içinde ölüyor. Öğrenciye verilen o 2 bin TL burs ne olacak? Artık seyahat ve yemek masraflarını karşılamaya bile yetmiyor. Bahsettiğiniz o 1 milyon yatak varken, gençlerimiz o yataklarda başını yastığa huzurla koyamıyor. Bunun nedeni kötü ekonomi Yönetimin, bu yanlış planlamadan kaynaklanıyor. Bu sizin olaylara bakış açınızdan kaynaklanıyor. Bu sefer sayıları saymaktan daha fazlasını yapalım.”

Arıkan, konuşmasının sonunda tüm siyasi parti gruplarına duyarlı olmaya ve öneriyi kabul etmeye çağrıda bulunarak, “TBMM çatısı altında KYK’lerde kalan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm üniversite öğrencilerimizin yaşadığı sıkıntıları tespit edelim” dedi. , bu Meclis Araştırma Teklifi ile tekrar ifade ediyorum. Dün gördük.” “Gençlerimizin yaşadığı ekonomik zorluklar konusunda tüm taraflar hemfikir. Gençlerin sorunlarının çözümünde ne kadar duyarlı olduklarını gördüğümüz için önerinin özellikle iktidar tarafından kabul göreceğine inanıyoruz; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.” söz konusu. – KAYSERİ

haber-pasinler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu